Blogi > Vuoden Tarjoilija nostaa maljan tulevalle

Vuoden Tarjoilija nostaa maljan tulevalle

Christian Angelov voitti Vuoden Tarjoilija-tittelin 13.3.2020. Samaan aikaan maailma muuttui - korona-epidemia teki voittajan edustusvuoden alusta aivan erilaisen kuin odotettavissa oli. Voiton jälkeen haastatteluja on annettu eri tahoille vain puhelimitse ja samaan aikaan työt Finnjävelin Salongissa jäivät hetkeksi lomautuksen vuoksi tauolle.

Metro-tukun kuvauspäivään saapuu hyväntuulinen mies iloisen värikkäissä sukissaan. Tämä muuten on merkki, josta näkee onko mies vapaalla vai matkalla töihin, työasun hillittyyn kokonaisuuteen Happy Socksit eivät istu. Ensimmäinen tittelin tuoma yhteistyö on alkamaisillaan, samoin jatkuvat työtkin seuraavalla viikolla.

Ateljee Mäntyniemen kuvausstudiolla kuvataan tulevan kesän juomasuosituksia, joita Wihuri Wine Academyn myyntipäällikkö Anders Pöntinen ja Christian ovat tilaisuutta varten miettineet. Kuvausten lomassa Vuoden Tarjoilija on luvannut raottaa meille alalle päätymistään ja tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Miten päädyit alalle?

- Aloitin työt tarjoilijana jo 16-vuotiaana ja päädyin Perhoon opiskelemaan. Perho oli ensisijainen valintani, koska koulun hyvä maine houkutteli. Kokki-opinnot vaihtuivat opintojen edetessä tarjoilijaksi erikoistumiseen, tällä alalla ovat myös kaksi veljeäni.

Mitä opinnot Perhossa ovat alasta erityisesti opettaneet ja mitä opinnoista on jäänyt päällimmäisenä mieleen?

- Kaiken lähtökohtana ovat alan perusteet, ja muistelenkin erityisesti oppeja joita sain Perhon Kaarina Hyrkäkseltä ja Marja Hemmiltä. Näihin oppeihin perustan jokapäiväisen työntekoni. Perhosta olen saanut myös kipinän ja tuen alan kilpailuihin. Opiskeluaikana valmentajani kisoihin valmistautuessa toimi Perhon Seppo Honkanen.

Suosittelen ehdottomasti jokaista alaa harkitsevaa valitsemaan Perhon, josta alalle haluava saa parhaan mahdollisen tuen.

Millaista työkokemusta olet ehtinyt alalla kerryttää ja mitä on tulevaisuuden suunnitelmissa?

- Työskentelin aikaisemmin Savoyssa. Kun Finnjävel syksyllä 2019 aukesi, sain tilaisuuden liittyä mukaan huipputiimiin ja aloitin työt Finnjävelin Salongissa.

Tulevaisuudelta odotan omalla alalla kehittymistä ja ehkä jossakin vaiheessa esimiesroolikin houkuttelisi. Kisoissa olen ehtinyt jo useampaan kertaan mukana olla, ulkomaita myöten. Nyt suunnitelmissa ei ole seuraavaa kilpailua, mutta mikäli jotakin mielenkiintoista tarjolle tulee, niin olen mukana.

Tästä päästäänkin Vuoden Tarjoilija -kilpailuun, olit mukana kolmatta kertaa?

- Kyllä, ensimmäisellä kerralla jäin kolmanneksi, viime vuonna toiseksi ja nyt tuli voitto.

Upea suoritus! Oliko kisan aikana sellainen fiilis että tänä vuonna saattaisi voitto tulla?

- Kisan aikana vertailin muiden kisaajien kanssa saamiani arviointeja ja pisteitä. Loppua kohden alkoi vahvistua tunne siitä, että tosi hyvin on mennyt, mutta kyllä voitto silti oli hieno yllätys. Taso oli tänä vuonna todella kova ja toivonkin että moni mukana ollut hakee uudelleen mukaan tulevina vuosina.

Millaisia odotuksia tämän edustusvuoden suhteen on?

- Haluan tuoda mukanani iloa ja saada ihmiset innostumaan alasta uudella tavalla. Olen myös halukas tulevaisuudessa sparraamaan tulevia kisaajia ja jakamaan näin oppejani eteenpäin. Myös uudet ja erilaiset ravintolakokemukset kiinnostavat.

Millaiset ravintolakokemukset ovat omaan mieleen ja mitä ravintoloita suosittelisit testaamaan?

- Koitan päästä viettämään hyvän ravintolaillan ainakin kerran kuukaudessa. Omaa sydäntäni lähellä on erityisesti vegaaninen ruoka joka tuo minulle parhaan fiiliksen, joten sitä myötä suosittelen erityisesti esimerkiksi ravintola Oraksen 8 ruokalajin vegaanista menuta sekä ravintola Gröniä. Muru on myös iso suosikkini. Matkustaessa koitan myös aina etsiä makuelämyksiä paikallisista ravintoloista.

Mikä sitten on Vuoden Tarjoilijan suosikkijuoma ja -ruoka?

- Shampanja on ylivoimainen suosikki niin kesällä kuin muinakin vuodenaikoina. Ruokapuolelta maistuu esimerkiksi hyvä kesäinen perunasalaatti ja jäätelö.

Suunnittelit tätä kuvauspäivää varten kesäravintoloille mocktailin, josta saa helposti myös alkoholillisen version, kerrotko lisää tästä reseptistäsi?

- Idean taustalla oli muunnos Kir royalista. Tässä reseptissä mustaherukkamehu saa rinnalleen seljankukkaa ja omenaa. Terästys tarpeen tullen ginillä tai kuohuvalla .

 

BOOLIRESEPTI

1 litra 
2,5-3 dl Mustaherukkamehu-tiivistettä
n.1 dl omenamehua (mielellään ei-suodatettua ja ei niin makeaa. Omenamehu on tasapainottamassa makua.)
Toppaa täyteen Fever Tree -seljankukka tonic-vedellä. Tarvittaessa korvaa normaalilla tonicilla ja lisää pieni tilkka seljankukkatiivistettä.

Koristelu
Viipaloitua omenaa, sitruunaa ja limeä, orvokkeja tai muita syötäviä kukkia päälle.

Valmistus
Lisää boolimaljaan jäät ja koristeet. Mittaa tiiviste ja omenamehu, sekoita hyvin. Lisää tonic-vesi ja sekoita hellästi. Kaikkein tärkein osio on nauttia juomasta, kippis!

Jos haluat alkoholipitoisen juoman, voit korvata tonic-veden kuohuviinillä tai ginillä ja lisätä tilkan seljankukka-tiivistettä.

 

Wihuri Wine Academy tarjoaa kesän parhaat viinit

Wihuri Wine Academy tarjoilee parhaan valikoiman viinejä jokaiseen sesonkiin. Oman maahantuontimme myyntipäällikkö Anders Pöntinen valitsi seuraavat juomat tulevaan kesäkauteen:

8003030884413 Anno Domini Prosecco Extra Dry Bio Vegan 0,75 l
3760098690015 Raimbault Sancerre Blanc 0,75 l
9120013790390 Weingut Frank Weinviertel Grüner Veltliner DAC 0,75 l
7798074860325 Salentein Barrel Selection Malbec 0,75 l
8005286021574 Grande Passolo Rosso Salento 0,75 l

 

Wihurin Metro-tukku toimii yhteistyökumppanina Vuoden Tarjoilija- ja Vuoden Kokki -kilpailuissa. Voittajat tulevat edustusvuotensa aikana näkymään Metro-tukun kanssa yhteistyössä erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa.

Wihuri Wine Academy yhteistyössä