Skip to content

Blogi > Ruokamatka alkaa Helsinki-Vantaan lentoasemalta

Ruokamatka alkaa Helsinki-Vantaan lentoasemalta

Matkailun lisääntyessä odotusajat kentillä pitenevät ja ihmiset kaipaavat yhä enemmän viihdykettä, elämyksiä ja ostosmahdollisuuksia. HMSHost panostaa palvelukokemukseen ja kiinnostaviin ravintolakonsepteihin Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

kuva: Mikko Mäntyniemi

Hyvän ruoan merkitys on yhä tärkeämpi kilpailuvaltti myös lentokentillä, joilla panostetaan kilvan palvelukokemukseen ja kiinnostaviin ravintolakonsepteihin. Helsinki-Vantaan kentän läpi kulkee vuosittain 20 miljoona matkailijaa, joiden valintoja ohjaa eniten aika. Kiireisiä matkustajia palvelevat nopeasti kevyet ja terveelliset vaihtoehdot kuten täytetty leipä tai smoothie. Monilla on kuitenkin aikaa viihtyä kentällä.

Helsinki-Vantaan lentoasema reilusta 30 ravintolasta 19 erilaista ruokapaikkaa on HMSHost Finland Oy:n omistuksessa. HMSHost aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2014 ja kasvu on ollut nopeaa. Erilaisia asiakkaita palvellaan kattavasti kautta linjan. Tavoitteena on erottua edukseen ja tuoda paljon skandinaavisia makuja esiin. Etenkin ulkomaisia matkailijoita kiinnostavat poro ja järvikalat. Pier Zero -ravintolassa voi nautiskella näitä makuja ja ihailla samaan aikaan kiitoradalle saapuvia ja lähteviä lentokoneita.

Lentokentälle saapuvat ruokakuormat läpivalaistaan eikä turvallisuudesta tingitä missään vaiheessa. Logistiikkaa helpottaa se, että ravintolat toimivat saman katon alla ja tuotteet voidaan jakaa yhteen paikkaan. Wihuri Metro-tukun uuden logistiikkakeskuksen avauduttua aivan kentän viereen Vantaan Viinikkalaan on logistiikka helpottunut entisestään. HMSHostin General Manager Juha Räsänen kertoo, että Wihuri Metro-tukku valikoitui heille luontevaksi yhteistyökumppaniksi loistavan hinta-laatusuhteen kautta.

– Olemme saaneet apua ja tukea monessa asiassa, kuten konsepteihimme sopivien tuotteiden löytämisessä, HMSHostin GM Juha Räsänen summaa.