Skip to content

Blogi > Krohn Portviinien tasting-tilaisuus Gastro Helsingissä

Krohn Portviinien tasting-tilaisuus Gastro Helsingissä

Wihuri Wine Academy järjesti Gastro Helsinki-tapahtumassa ainutlaatuisen Krohn portviinitalon portviinien tasting-tilaisuuden, jollaista ei ole Suomessa aiemmin järjestetty. Asiantuntijoina tilaisuudessa toimivat Wihuri Wine Academyn Anders Pöntinen ja Krohn portviinitalon virallisena Suomen edustajana toimiva Heikki Lindbohm Lindbohm & Partners Oy:sta. Wihuri Metro-tukulla on yksinoikeus Krohn-portviinien Horeca-myyntiin Suomessa.

Tilaisuuden ainutlaatuisuutta vahvistivat laadukkaat tuotteet ja uniikki kokoonpano; osa tuotteista oli myyntivalikoimasta ja osa tuotu varta vasten tastingia varten Suomeen. Tastingin lisäksi tilaisuudessa tutustuttiin Krohn Portviinitalon taustoihin ja skandinaavilaisiin juuriin. Theodor Wiese ja Dankert Krohn perustivat vuonna 1865 portviinitalo Wiese & Krohnin tavoitteenaan portviinin vienti pohjoismaihin. Tänä päivänä yritys on tunnettu erityisesti laadukkaista Colheita- ja Vintage-portviineistään.

Eri vuosikymmenten Colheita- ja Vintage-portviinit keräsivät paikalle lähes 50 osallistujaa.
Tastingjärjestys oli seuraava:
Krohn Colheita 2007,2003, 1996*, 1983.
Krohn Vintage 2000, 1985, 1970, 1960.
*vuoden viinit kilpailu 2019, kultamitali väkevöidyt viinit sarjassa

Krohn Colheita-portviineistä yleisön suosikiksi nousivat vuodet 1996 ja 1983. Krohn Vintagesta taas erityissuosioon nostettiin vuodet 1960 ja 1970.

anders-pöntinen-gastro-helsinki-portviinitasting

Tilaisuuden ajoitus jäi myöskin järjestäjien ja osallistujien mieleen ulkoisistakin syistä. Heti tilaisuuden jälkeen tuli tieto tapahtuman sulkeutumisesta yleisöltä vallitsevan koronavirus-epidemian vuoksi. Kiitämme kaikkia mukana olleita sekä erityiskiitos Heikki Lindbohmille sekä Wiese & Krohnille.
 
Wihuri Wine Academy on Wihuri Metro-tukun oma viinien maahantuonti. Autamme juomavalikoiman rakentamisessa läpi koko ruokalistan. Opastamme henkilökunnan viineihin ja niiden tarinoihin, mikä helpottaa ja tukee myyntiä. Lue lisää ja aloita tutustuminen valikoimaamme.

Wihuri Wine Academy