Blogi > Planeettamme

Planeettamme

Edistämme Wihurin vastuullisuuslinjauksen Frankly Wihurin Planeettamme-teemaa toimimalla ympäristöä säästäen sekä kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Haluamme omalla toiminnallamme mahdollistaa monimuotoisen elinympäristön myös tuleville sukupolville. 

Sitoumukset

Osana yhteiskunnallista ja läpinäkyvää ympäristötyötä olemme sitoutunueet vahvasti kansallisiin ja toimialakohtaisiin sitoumuksiin. 

Osana elintarvikealan energiatehokkuussopimusta olemme sitoutuneet parantamaan energiatehokkuuttamme 7,5 % vuoteen 2025 mennessä. Sisäisesti olemme asettaneet itsellemme haastavamman tavoitteen parantaa energiatehokkuutta 10 % samalla ajanjaksolla.

Olemme mukana Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksessa "Suomi jonka haluamme 2050". Osana tätä olemme tehneet oma-aloitteisia toimenpidesitoumuksia muun muassa ruokahävikin vähentämiseen ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Olemme myös mukana Green deal -sitoumuksessa, jossa olemme sitoutuneet muovikassien kulutuksen vähentämiseen.

Olemme myös liittyneet elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumukseen vuosille 2019–2021. Niin sanottu MATSIT-sitoumus tarkoittaa, että nostamme kierrätysastettamme ja vähennämme ruokahävikkiä.

Energiatehokkuus -10 %

Tavoitteenamme on parantaa energiatehokkuutta 10 % vuoden 2017 tasosta vuoteen 2025 mennessä . Vuoden 2020 jälkeen energiatehokkuus on parantunut 5,9 % (kWh/m2) vuodesta 2017.

CO2-päästöt 0

Omien toimintojen hiilidioksidipäästöjen tavoite on nolla vuoteen 2025 mennessä. Vuoden 2020 alussa siirryttiin uusiutuvalla energialla tuotettuun sähköön, jolloin kokonaispäästöt vähenivät 80 % ja sähkön päästöt jopa 96%. Vuoden 2021 olemme siirtyneet uusiutuvaan kaukolämpöön jolloin kokonaispäästöt ovat vähentyneet 95%. 

Materiaalitehokkuus toimialan huippua

Tavoitteenamme on 90 prosentin kierrätysaste. Vuonna 2020 kierrätysasteemme oli 83 % ja vähensimme jätteidemme kokonaismäärää 22 % vuoteen 2019 verrattuna. Tavoitteenamme on myös pienentää ruokahävikkiä 30 % vuoteen 2025 mennessä. Vuonna 2020 vähensimme kilomääräistä ruokahävikkiä yli 30 % (31,9 %). Ruokahävikkimme oli 1,36 % suhteutettuna myyntiin (kg).

Lue lisää muista vastuullisuusteemoistamme täältä

Vastuullisuus