Skip to content

Blogi > Pizza Cartel -ketju valtaa lähiöpizzeriat yhteistyössä Metro-tukun kanssa

Pizza Cartel -ketju valtaa lähiöpizzeriat yhteistyössä Metro-tukun kanssa

Pizza Cartel -pizzeriaketju tarjoaa laatupizzojen lisäksi pizzerioilleen tukea yrittäjyyteen. Laadunvarmistus ja seuranta toteutetaan yhteistyössä Wihuri Metro-tukun kanssa. “Tukulla on merkittävä rooli toiminnassamme”, perustaja Pertti Kallioinen sanoo.

Suomen laadukkainta italialaistyylistä pizzaa edullisesti lähiöpizzerioista läpi Suomen. Uuden pizzaketjun Pizza Cartelin tavoitteena on, että vuonna 2021 tämä kunnianhimoinen lupaus lunastetaan.

Pizza Cartel aloitti toimintansa syyskuun 2020 lopussa ja nyt mukana on jo 13 yritystä pääkaupunkiseudulta. Yhtä monen kanssa neuvottelut ovat parhaillaan käynnissä. Tavoitteena on moninkertaistaa Pizza Cartel -yritysten määrä ensi vuonna.

“Meillä on tarkoitus saada sopimus 100–200 ravintolan kanssa. Kasvu on tarkoituksella radikaalia”, Pizza Cartelin isä, Michelin-ravintoloissa työskennellyt ja streetfood-kulttuuria muun muassa Street Gastro - ja Bun2Bun-ravintoloiden kautta Suomeen tuonut Pertti Kallioinen sanoo.

Kallioisen lisäksi Pizza Carteliin vankkaa osaamista tuovat ravintolatoimenjohtaja ja markkinoinnista vastaava Henri Auvinen ja business designer Sauli Lehtovaara. Lisää väkeä palkataan parhaillaan. Pizza Cartel tarvitsee myyjiä varmistamaan kasvun ja aluepäälliköitä auttamaan uusia Pizza Cartel -yrityksiä.

Mistä uudessa pizzaketjussa on kysymys?

Ei mikään perinteinen franchising-yritys

Pizza Cartel tarjoaa lähipizzerioille listan huippupizzoja, mutta ilman kallista franchising-maksua. Pizzeriat saavat edelleen myydä omia pizzojaan, jos haluavat, mutta Pizza Cartel -yrittäjäksi mukaan lähteminen varmistaa tietyn laadun. Yrittäjät saavat myös itse päättää, kuinka suuren näkyvyyden he antavat pizzerioissaan Cartelille – näkyykö nimi vain pizzojen kohdalla listalla vai esimerkiksi mainoksena ulkona.

Kallioinen on luonut Pizza Cartel -yrityksistä löytyvien pizzojen reseptit ja määrittänyt raaka-aineet, joita pizzerioiden on käytettävä. Tämä onnistuu yhteistyössä Wihuri Metro-tukun kanssa.

Pizza Cartel -yrittäjät saavat Metro-tukun kautta Pizza Cartelin private label -tuotteita, joita kaikki ketjun pizzeriat käyttävät. Esimerkiksi 36 tuntia kohotetut ja pizzajuureen leivotut pizzapullat tehdään itse Suomessa ja tomaatit ja mozzarella tulevat Italiasta.

“Teemme asioita määrätietoisesti kasvu mielessä, mutta laadusta tinkimättä. Ajatuksemme on, että vaikka volyymi on suuri, voimme olla ylpeitä tuotteesta. Se merkitsee muun muassa sitä, että osa käyttämistämme tuotteista ei ole edullisia. Yrittäjät suostuvat silti käyttämään niitä, koska ne takaavat laadun.”

Pizza-Cartel-800x400px

Pertti Kallioinen ja Munkkiniemen Pizzerian yrittäjä Beshir Peci. Peci on yksi Pizza Cartelin ensimmäisistä yrittäjistä. “Kaikki mukaan lähteneet yrittäjät ovat tähän mennessä olleet tyytyväisiä toimintaamme”, Kallioinen sanoo.

Tukun tärkeä rooli Pizza Cartelissa

Wihuri Metro-tukulla on Pizza Cartelin toiminnassa merkittävä rooli. Tukku vastaa, että pizzeriat saavat valitut raaka-aineet ja toisaalta taas välittää reaaliaikaisesti tukkuostoista tietoa Pizza Cartelille omien tuotteidensa osalta.

“On tärkeää, että tiedämme, mitä ravintoloissa tapahtuu. Tukulta saatavia lukuja ja myyntitietoja vertaamalla näemme esimerkiksi, onko pizzoissa käytetty liikaa jotain tuotetta ja pystymme ohjeistamaan yrittäjiä vähentämään tuotteen käyttöä, jotta rahaa säästyisi”, Kallioinen selittää.

Pizza Cartel valitsi Metro-tukun yhteistyökumppanikseen kahdesta syystä: kasvumahdollisuuksien ja modernien järjestelmien.

“Jos olisimme valinneet pienen tukun, suunnittelemamme radikaali kasvu ei olisi ollut mahdollinen. Metro-tukulla on vankalla pohjalla oleva liiketoiminta ja tukkuja useimmilla paikkakunnilla, jonne mekin haluamme pizzerioita. Se helpottaa kasvuamme. Myös tukun nykyaikaiset automatisoidut järjestelmät auttavat meitä. Vanhanaikaiset järjestelmät eivät tue modernia toimintaa.”

Uusi ketju tarjoaa myös tukea yrittäjyyteen

Pizza Cartel ei tarjoa mukaan lähteville yrittäjille pelkkää laatutaetta, vaan myös koulutusta ja tukea yrittäjyydessä.

“Autamme alusta loppuun siinä, miten pizzat valmistetaan. Lisäksi voimme tukea yrittäjää esimerkiksi uuden liikepaikan hankinnassa tai tarjoamalla käyttöön modernit laskentatyökalut”, Kallioinen sanoo.

Pizza Cartel -yrittäjäksi lähteminen ei vaadi sitä, että yritys olisi timanttisessa kunnossa. “Autamme kaikkia kokonaisvaltaisesti”, hän tiivistää.

Kiinnostuitko Pizza Cartel -yrittäjyydestä? Hae mukaan tämän lomakkeen kautta.

Teksti Jenni Junkala
Kuvat Meeri Utti

Tutustu myös muihin asiakasreferensseihimme täällä.

Palveleva eMetro ja pikatukut ovat valmiina sinua varten. Wihuri Metro-tukun asiakkaana voit keskittyä omaan ydintoimintaasi samalla kun me palvelemme sinua. Liity nopeasti asiakkaaksi ->