Blogi > MSC- ja ASC-jäljitettävyyssertifikaatti Metro-tukulle

MSC- ja ASC-jäljitettävyyssertifikaatti Metro-tukulle

Marraskuussa myönnetty sertifikaatti takaa, että valikoimissamme olevat MSC- ja ASC-ympäristömerkeillä merkityt kalat ja äyriäiset ovat peräisin sertifioidulta kalastusyritykseltä ja koko toimitusketju on auditoitu. Sertifikaatin myötä myös sertifioidut asiakkaamme voivat käyttää MSC- ja ASC-ympäristömerkkejä esimerkiksi ruokalistoissaan ja näin markkinoida vastuullisia kala - ja äyriäisvalintoja omille asiakkailleen.

Metro-tukun tuotelaatupäällikkö Tiia Vainio kertoo, että MSC- ja ASC-sertifiointeja pidetään luotettavimpina tapoina osoittaa kala- ja äyriäistuotteiden vastuullisuutta. MSC (Marine Stewardship Council) -merkki tuotteessa takaa, että se on peräisin vastuullisesti toimivasta kalastusyrityksestä ja luonnonvaraisesta, kestävästä kalakannasta. ASC (Aquaculture Stewardship Council) -merkintä tuotteessa taas viittaa ympäristö- ja sosiaalisesti vastuulliseen kalankasvatukseen.

"Jäljitettävyyssertifioinnin avulla voimme kertoa asiakkaillemme, että valikoimissamme olevat MSC- ja ASC -ympäristömerkityt tuotteet ovat kestävällä tavalla hankittuja ja niiden alkuperä on jäljitettävissä. Voimme myös jatkossa aktiivisesti markkinoida ja tarjota näitä vastuullisia valintoja asiakkaillemme."

Metro-tukun kala- ja äyriäisvalikoimasta lähes puolet on tällä hetkellä MSC- tai ASC-merkittyä. Seuraavaksi suunnitelmissa on tuoda valikoimaan oman Metro-brändin tonnikaloja MSC-sertifioituina.

"Sertifikaatti kattaa Metro-tukun MSC- ja ASC-valikoiman mukaan lukien pikatukuissa myytävät tuotteet. Tavoitteenamme on jatkossa kasvattaa sertifioitujen tuotteiden määrää valikoimassamme," Tiia summaa.

Katso Metro-tukun MSC-valikoima tästä   ja ASC-valikoima tästä

Vastuullisuus Ajankohtaista