Blogi > Maljannosto ravintoloiden aukeamiselle - muistathan nämä ohjeet

Maljannosto ravintoloiden aukeamiselle - muistathan nämä ohjeet

On tullut aika kohottaa maljat ravintoloiden aukeamiselle! Kokosimme hallituksen ravintolatoimintaa 1.6.2020 alkaen koskevista säännöistä helpon muistilistan.

  • Huolehdi asiakkaiden koskettamien pintojen ja esineiden riittävästä puhdistamisesta.
  • Järjestä sisä- ja ulkotilojen rakenteet ja kalusteet sekä palvelukäytännöt siten, että asiakkaat eivät altistu taudin leviämiselle. Asiakkaita tai seurueita ei saa asettaa liian lähelle toisiaan.
  • Huolehdi, että jokaisella asiakkaalla on oma istumapaikka pöydän tai tason ääressä. Asetuksessa on rajoitettu ravitsemisliikkeen asiakaspaikkamäärä puoleen normaalista.
  • Huomioithan, että asiakkaat eivät voi annostella ruokaa ja juomaa itse buffetpöydästä. Asiakkaat voivat kuitenkin noutaa ostoksensa itse esimerkiksi tiskiltä.
  • Ilmoita uudet aukioloajat: aukioloaika on enintään kello 6–23 ja anniskeluaika enintään kello 9–22. Jos asiakas on ostanut alkoholijuomansa ennen kello 22:ta, on juoman nauttiminen sallittua kello 23 eli sulkemisaikaan saakka.
  • Laadi suunnitelma siitä, miten edellä mainitut rajoitukset ja velvoitteet toteutetaan ravintolassasi. Suunnitelma ja suurin sallittu asiakasmäärä on pidettävä asiakkaiden nähtävillä.
Tiedotteet yrityksille