Blogi > Maitoa Suomesta – ihmisten ja eläinten hyvinvointia kunnioittaen

Maitoa Suomesta – ihmisten ja eläinten hyvinvointia kunnioittaen

Arlan raikkaan ja maukkaan, suomalaisen maidon tuottavat noin 530 suomalaista maitotilaamme, joista maito toimitetaan tuoreeltaan meijeriin, parhaimmillaan vain muutaman kilometrin päähän.

Maitoa Suomesta pakkauksissamme näkyy Hyvää Suomesta -Joutsenmerkki, mikä kertoo maitomme kotimaisista juurista. Maitoa Suomesta -tuoteperhe sisältää myös piimät ja kermat.

Kaikki maitotilamme ovat sitoutuneet Laatuohjelmaan

Kaikki meille maitoa tuottavat tilat noudattavat lainsäädännön lisäksi Arla Suomi -yhteistyöryhmän Laatuohjelmaa. Tämä ohjelma on osa Arlan vastuullisuustyötä, jolla tuemme maidontuottajia ja varmistamme korkealuokkaisen maidon. Ohjelman keskiössä ovat maidon laadun lisäksi myös eläinten ja tuottajien oma hyvinvointi.

Maailman läpinäkyvin maidon matka

Vuosi sitten aloimme ensimmäisenä maailmassa seurata maidon matkaa maitotilalta asiakkaiden ruokapöytään. Tämä tapahtuu uutta lohkoketjuteknologiaa hyödyntämällä. Tänä vuonna otimme seurantaan mukaan myös tekoälyn, joka auttaa meitä luomaan maailman läpinäkyvimmän maitoketjun. Asiakkaamme voivat netin kautta seurata eläinten hyvinvointia maitotiloillamme. Pilottihanke on käynnissä Tikan luomutilalla Kurikassa.

Matkalla kohti hiilineutraalia maidontuotantoa

Arlan tavoitteena on vähentää koko konsernin päästöjä 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä ja olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Tekemällä maitoketjusta hiilineutraalin varmistamme, että ihmiset luottavat jatkossakin maitotuotteisiin luonnollisena osana terveellistä ja kestävää ruokavaliota.
Olemme avanneet maidon koko arvoketjun ja tunnistaneet sen osa-alueet, joilla on ilmastovaikutusta. Meillä on käynnissä pilottihanke hiilidioksipäästöjen vähentämiseksi maitotiloillamme. Hankkeessa tilojen toiminnasta syntyvät hiilidioksidipäästöt lasketaan lähteittäin ja saatujen tulosten perusteella vahvistetaan Arla Suomi -yhteistyöryhmän maidontuottajien osaamista ja mahdollistetaan hiilidioksidipäästöjä vähentävien toimenpiteiden kehittäminen maitotiloillamme.

Linkit:
Maidot Arla Pro -nettisivuilla: https://www.arlapro.com/fi/tuotteet/category/maidot
Vastuullisuus Arla Pro -nettisivuilla: https://www.arlapro.com/fi/vastuullisuus/

yhteistyössä