Blogi > Chef´s box by Hans Välimäki -grilliboxi

Chef´s box by Hans Välimäki -grilliboxi

Grillikausi on täällä ja hiillos on valmiina kauden herkuille! Kokosimme valmiin Chef´s box by Hans Välimäki -valikoiman Metrokauppa.fi:n valikoimasta yhdessä Hansin kanssa. Tästä boxista valikoit ostoskoriisi parhaat grilliherkut jokaiseen makuun ja grillaat tyylillä itse maestron resepteillä.

Grillaajan makuhermoja hellitään ribseillä, maissikanalla, raakamakkaralla, trendikkäällä ranskalaisella flank steakilla, vuohenjuustolla ja grillauksen joka kesäisillä klassikoilla maissilla ja herkkusienillä. Nappaa vielä kyytipojaksi kunnon kastike-ainekset ja öljyt niin hyvä tulee!

Chef`s box by Hans Välimäki -grilliboxin valikoimaan pääset tutustumaan ja nappaamaan tuotteet ostoskoriisi täällä. Voit tilata tuotteita yksittäin tai vaikka koko boxin valitsemalla kaikki tuotteet ostoskoriisi. Asiakkaaksi liittyminen on helppoa ja nopeaa, klikkaa tästä ja liity asiakkaaksi.

 

GRILLIBOXIN SISÄLTÖ

  • Metro Provencen raakamakkara 500g pakaste
  • Soignon kypsytetty vuohenjuusto 1kg kuorellinen
  • Hermans Hot'n smokey BBQ kastike 2,5l
  • La Espanola Extra virgin oliiviöljy 1l
  • Eldorado soijakastike 150ml
  • Santa Maria BBQ sauce original 355g
  • Champ valkoinen grilliherkkusieni 4 x 350g
  • TFT Porsaan ylikypsä loin ribs n.1,5kg
  • La Belle de France Maissikana n.1kg pakaste
  • Esikeitetty maissi 450g Espanja
  • Santa Maria Red Chili & Ginger Sauce & Rub mix 490g
  • Maille Dijon sinappi 215g
  • La reserve du boucher Naudan flank steak n.1,6kg

 

RESEPTIT (pdf-versio täällä)

GRILLATTUA PORSAANKYLKEÄ AASIALAISITTAIN
1dl ketsuppia
2-3 rkl chilikastiketta (esim. srirachaa) tai gochujangia
2-3 rkl hunajaa
1rkl raastettua inkivääriä
1 dl vettä
2rkl kalakastiketta tai soijaa
3-4 rkl paahdettua seesamiöljyä
2 raastettua valkosipulinkynttä
1-2 kpl punaista chiliä pilkottuna

Murskaa kaikki kuivat raaka-aineet huhmareessa tai voit yhtä hyvin käyttää sauvasekoitinta. Lisää kalakastike, ketsuppi, hunaja ja vesi. Sekoita marinadi tasaiseksi ja marinoi porsaankylki huoneenlämmössä. Anna lihan maustua noin 1 h huoneenlämmössä.

Aloita kypsän porsaankyljen grillaaminen miedolla lämmöllä. Penslaa marinadia lihan pinnalle aina kun käännät grillikylkeä. Toista penslaaminen noin 5 kertaa ja paista lopuksi kovalla lämmöllä kunnes lihassa on kaunis väri. Tarjoile grillattu liha salaatin ja kasvisten kera.

LIHAN DIPPIKASTIKE FLANK STEAKILLE
1dl soijakastiketta
2-3 rkl limen mehua
1-2 valkosipulinkynttä raastettuna
4-5 rkl paahdettua seesamiöljyä
1 rkl vettä
3-4 rkl kevätsipulia/ruohosipulia silputtuna
5-6 rkl raastettua retikkaa
1rkl raastettua piparjuurta

Sekoita ainekset retikkaa, piparjuurta ja kevät-/ruohosipulia lukuun ottamatta. Kaada liemi soijakippoihin ja lisää retikka ja silputtu kevät-/ruohosipuli sekä retikka.

Mausta laadukas kuveliha suolalla, mustapippurilla sekä tuoreilla yrteillä ja valkosipulilla. Valele lihan pintaan oliiviöljyä. Grillaa liha aluksi kovalla lämmöllä niin että lihan pinta on ruskistunut kauttaaltaan. Jatka grillaamista miedolla lämmöllä kunnes lihan sisälämpötila on noin 54 astetta. Tarjoile liha ohuina siivuina dipaten dippikastikkeeseen.


TOKION KEVÄTKANANPOIKAA
1 salottisipuli
1 sitruunaruoho
2 kpl valkosipulinkynttä
½ dl soijaa
1 limen mehu ja kuori
½ valkoviinietikkaa
1-2 rkl tummaa sokeria
½ punainen chili hienonnettuna
1dl vettä

Yhdistä ainekset ja hienonna sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Kaada liemi kanojen päälle ja anna marinoitua noin 1 h ennen kanojen grillaamista. Keitä marinadi kattilassa siirappimaiseksi ja penslaa kanojen päälle toistuvasti kun kääntelet kanoja.

Marinoi kevätkananpoika marinadiliemessä noin 1 h. Nosta kana uunipellille ja kypsennä 100 asteisessa uunissa 40 minuuttia. Kaada marinadiliemi kattilaan ja keitä kunnes maut ovat tiivistyneet ja lientä on jäljellä noin ½ alkuperäisestä määrästä. Grillaa kananpoikaa miedolla lämmöllä jatkuvasti käännellen ja penslaa kasaan keitettä marinadia kanan pinnalle. Toista tämä noin 5 kertaa kunnes kanan pinnassa on kaunis glaseeraus. Ripottele kanan päälle lopuksi korianteria ja tarjoile.


GRILLIRIBSIEN GLASEERAUSKASTIKE
2 dl ketsuppia
1 dl vesi
1 dl tumma sokeri
2 rkl väkevä sinappi esim. Wernersin dijon
2 rkl Werners shampanjaviinietikka
2 rkl kuivattu sipulirouhe
3 valkosipulin kynttä raastettuna
1 rkl cayennepippuria
1 rkl savupaprikajauhetta
suolaa ja tuoreita yrttejä

Keitä kaikki ainekset siirappimaiseksi kastikkeeksi ja penslaa grillikyljen päälle toistuvasti kun grillaat lihan pintaa.


CHIMICHURRIA JA NAUDAN MARMORIFILETTÄ 
oliiviöljyä
1/2 dl punaviinietikkaa
2 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 dl lehtipersiljaa (hienonnettuna)
1 dl tuoretta korianteria (hienonnettuna)
1/2 kpl tuoretta chiliä (silputtuna)
3/4 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta (savunmakuista)
1 rkl limen mehua

Murskaa kaikki ainekset huhmareessa ja anna maustua 1 h.
Leikkaa marmoriulkofileestä noin 200 g annospihvejä. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Grillaa pihvit kovalla lämmöllä noin 4 minuuttia molemmilta puolilta. Kun lihan pinnalle ilmestyy tippoja lihasnesteestä ota pihvit vetäytymään folion alle noin 10 minuutiksi. Leikkaa pihvi siivuiksi ja tarjoile chimichurri kastikkeen kanssa.


PROVENCEN RAAKA-MAKKARAA JA PUNASIPULIA
Metro provencen raaka-makkaroita
2 kpl punasipuli
1 kuorittu valkosipulinkynsi
1 rkl balsamico Werners
1 dl punaviiniä
1 rkl Werners jyväsinappia
1 dl vettä
tuoretta rosmariiniä ja timjamia

Suikaloi punasipulit ja hienonna valkosipulinkynsi. Paista raakamakkarat miedolla lämmöllä punasipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää yrtit, sinappi ja balsamico. Anna balsamicon kiehua hetki ja lisää punaviini. Keitä miedolla lämmöllä ja lisää lopuksi vesi. Anna makkaroiden hautua kannen alla hetki ja tarjoile salaattien ja varhaisperunan kera.

 

Verkkokauppa