Skip to content

Blogi > Juhlakauden juomavinkit ja trendit

Juhlakauden juomavinkit ja trendit

"Syksyn kääntyessä loppuvuoden ja alkutalven juhlakauteen on aika syventää myös juomavalikoiman makuprofiilia. Kesän proseccot vaihdetaan usein cavaan tai samppanjaan. Niiden rinnalla on kiinnostava vaihtoehto crémant, samppanjamenetelmällä valmistettu kuohuva, jossa on kesän kevyisiin proseccoihin verrattuna enemmän syvyyttä ja luonnetta.

 

Katso juhlakauden juomavinkit tästä >>

Samaa runsautta tarvitaan myös valko- ja punaviineissä, sillä joulupöydän rikkaat maut vaativat rinnalleen niitä tukevia juomia. Pisteenä i:n päälle palkittua portviiniä, ja kattaus on valmis.

Perinteisen sesonkivaihtelun rinnalla tässä ajassa on myös useita kiinnostavia juomatrendejä. Yksi niistä on se, että kuluttajat tuntuvat olevan jopa tietämättään hieman makeamman viinin ystäviä. Tämän ei tarvitse tarkoittaa huonompaa laatua, päinvastoin.

Wihuri Wine Academyn viinit lunastavat kuluttajien odotukset, mutta ovat silti laadukkaita.
Kun viininystävän katse on siirtynyt vähitellen Uudesta Maailmasta takaisin eurooppalaisiin viineihin, Etelä-Afrikka sinnittelee ja uudistuu. Kannattaa seurata, mitä siellä suunnalla keksitään!

Alkoholittomat juomat on myös kasvava ja mielenkiintoinen trendi. Ne tarjoavat HoReCa-alan ammattilaisille keinon näyttää osaamistaan ja innovatiivisuuttaan. Markkinoilla on paljon valmiita sekoituksia, mutta kun halutaan tarjota massasta erottuvia juomia tai alkoholittomia juomapaketteja, ravintolan on tehtävä sekoituksensa itse.

On kiinnostavaa seurata, mitä esimerkiksi saadaan aikaan fermentoimalla. Tämäkin trendi kannattaa pistää seurantaan.”

Anders Pöntinen,
Wihuri Wine Academy

Kaipaatko apua viinilistan uudistamiseen? Ota yhteyttä anders.pontinen@wihuri.fi