Skip to content

Blogi > Inspiraatiota kasvisruokatarjontaan Midsonalta

Inspiraatiota kasvisruokatarjontaan Midsonalta

Tiesitkö että valinnoillasi, kuten käyttämällä kuivattuja kasvipohjaisia proteiinejamme, voit pienentää ilmastovaikutusta: kun tuotteita kuljetetaan pakasteina tai kylmässä, maksat kilohinnassa myös vedestä. Kuivatut proteiinit eivät sen sijaan sisällä vettä eivätkä vaadi kylmäkuljetusta.

Luonnonmukainen herneproteiinirouheemme viljellään Norjassa ja pakataan Tanskassa. Tuote on täydellinen korvaaja jauhelihalle ja sitä on helppo käyttää. Siinä on korkea proteiini- ja kuitupitoisuus. Se on myös gluteeniton, vegaaninen ja makeuttamaton.

Tilaa tästä herneproteiinirouhe uutuus kampanjahintaan:
Urtekram Luomu Herneproteiinirouhe 1,25 KG (EAN: 5701058012148)

Kaipaatko uutta inspiraatiota kasvisruokatarjontaan? Tässä pari helppoa ja herkullista reseptiä meiltä sinulle.

POKEBOWL
10 annosta

Herneproteiinirouhe
250 g Kuivattuja herneproteiinirouhetta, Urtekram
40 g Kasvisliemijauhetta, Kung Markatta
25 g Oliiviöljyä, Urtekram
100 g Tomaattipyreetä, Kung Markatta
75 g Tamarisoijaa, Urtekram
40 g Sambal oelekia
5 g Himalaja Suolaa, Urtekram

Kikherneet
500 g Kikherneitä, Kung Markatta
20 g Oliiviöljyä, Urtekram
20 g Korianteria
50 g Limemehua
5 g Suolaa, Urtekram

Pikkelöity punasipuli
120 g Punasipulia
50 g Sitruunamehua
50 g Ruokosokeria, Urtekram
50 g Vettä

Salaatti
2 kpl Punajuurta
2 kpl Keltaista porkkanaa
1/3 Retikkaa
1 rasia Punajuuren versoja
1 rasia Vesikrassia
100 g Auringonkukansiemeniä, Urtekram
100 g Kurpitsansiemeniä, Urtekram

 

Valmistus

  1. Kiehauta herneproteiinirouhe kasvisliemessä ja anna hautua liemessä 10-15 min, siivilöi ja purista liika neste pois
  2. Sekoita muut ainesosat rouheen kanssa ja jätä mehustumaan
  3. Sekoita kikherneet, oliiviöljy, korianteri, limemehu ja suola
  4. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi, pikkelöi sitruunan, sokerin ja veden kera
  5. Paahda auringonkukan- ja kurpitsansiemenet
  6. Leikkaa porkkana, punajuuri ja retikka ohuiksi suikaleiksi, halutessasi lisää rapeutta kasviksiin upota ne hetkeksi jääveteen ja nosta pyyhkeen päälle valumaan ja annostele lautaselle.
  7. Kokoa kaikki muutkin ainesosat lautaselle

 

HERNEROUHEBURGERI
10 annosta

Kasvispihvit
100 g Herneproteiinirouhetta, Urtekram  
20 g Kasvisliemijauhetta, Kung Markatta
250 g Kidneypapuja, Kung Markatta
100 g Punasipulia
20 g Kookosöljyä, Urtekram
15 g Himalaja Suolaa, Urtekram
150 g Kikhernejauhoja
Kookosöljyä paistamiseen

Ketsuppi
300 g Tomaattipyreetä, Kung Markatta
8 g Sambal oelekia
15 g Omenasiiderietikkaa, Urtekram
75 g Ruokosokeria, Urtekram
15 g Raastettua piparjuurta
2 g Kanelijauhetta, Urtekram
2 g Juustokuminaa, Urtekram
2 g Paprikajauhetta, Urtekram

Hampurilaiskastike
3 g Valkosipulirouhetta, Urtekram
5 g Sipulijauhetta
2 g Paprikajauhetta, Urtekram
70 g Kidneypapuja, Kung Markatta
30 g Kidneypapulientä
10 g Dijon-sinappia
10 g Omenasiiderietikka, Urtekram
10 g Sambal oelekia
10 g Tomaattipyreetä, Kung Markatta
4 dl Oliiviöljyä, Urtekram
3 g Himalaja Suolaa, Urtekram
50 g Kurkkusalaattia

Muuta
10 kpl Briossi-hampurilaissämpylää

 

Valmistus

  1. Kiehauta herneproteiinirouhe kasvisliemessä ja anna hautua liemessä 10-15 min, siivilöi ja purista liika neste pois
  2. Sekoita pavut ja pilkottu sipuli ja lisää öljy, suola, kikhernejauhot ja kiehautettu hernerouhe.
  3. Muotoile 90 gramman pihvejä ja paista ne kookosöljyssä
  4. Keitä ketsupin kaikki ainekset yhteen ja anna jäähtyä
  5. Sekoita blenderissä yhteen mausteet ja pavut, papuliemi, sinappi, etikka, tomaattipyree ja sambal oelek
  6. Valmista majoneesin tapaan blenderissä ja lisää öljy ohuena nauhana, jotta kastike emulgoituu
  7. Lisää kurkkuseos ja suola ja sekoita tasaiseksi.
  8. Kokoa hampurilainen ja tarjoa annos ketsupin ja bataattilohkojen kera

 

Lisää Midsonan tuotteita löydät tilausjärjestelmästä hakemalla tuotteitamme brändeittäin: Urtekram, Kung Markatta ja Friggs. Katso kaikki tuotteet >>

Haluamme Midsonalla olla myötävaikuttamassa kokkeja inspiroitumaan maukkaamman-, kestävämmän- ja puhtaamman kasvipohjaisen ruoan valmistamiseen.