Skip to content

Blogi > Huippuoluet Italiasta: Poretti 4 Luppoli ja Poretti 6 Bock Rossa

Huippuoluet Italiasta: Poretti 4 Luppoli ja Poretti 6 Bock Rossa

Sinebrychoff on tuonut Suomen markkinoille kaksi italialaista huippuolutta Birrificio Angelo Poretti -panimolta: Poretti 4 Luppoli -lagerin ja Poretti 6 Luppoli Bock Rossa -bockin.

Vuonna 1877 Angelo Poretti toteutti haaveensa ja perusti panimon Valgannaan, jonka raikas vesi oli oluenvalmistukselle erinomaista. Birrificio Angelo Porettin oluet tunnetaan humaloinnistaan ja ne onkin nimetty käytettyjen humalalajikkeiden määrän mukaan.

Poretti 4 Luppoli -lagerissa on nimensä mukaisesti neljää erilaista humalaa. Päähumala oluessa on Columbus, joka antaa sille yrttisen ja mausteisen maun. Luppoli 4 on Poretti-sarjan ”jalokivi” ja myydyin variantti Italiassa.

Poretti 6 Luppoli Bock Rossa on perinteinen bock-olut, jonka valmistuksessa on käytetty Munich-mallasta ja kuutta erilaista humalalajiketta. Päähumalana oluessa on Golding-humala, joka antaa sille maanläheisen ja havupuisen maun. Bock-oluttyyppi on voimakas pohjahiiva- eli lager-olut, vahvan maltainen. Alkoholiprosentti on 7,0 %.

Italialaiset premium-lagerit ovat tulleet jäädäkseen, samalla kun erikoisoluiden suosio jatkuu Suomessa. Nämä uutuudet täydentävät Sinebrychoffin laajaa olutvalikoimaa entisestään.

Poretti-oluet sopivat mainiosti erilaisten ruokien kanssa. Raikas ja kevyt Poretti 4 maistuu erityisen hyvin salaattien tai pizzan kanssa, kun taas Poretti 6 on parhaimmillaan tuhdimpien, rasvaisempien ruokien ja juustojen kanssa.

Poretti-oluet on pakattu 0,33 litran kierrätyslasipulloihin.

Sinebrychoff on sitoutunut Carlsberg-konsernin Together Towards ZERO -kestävän kehityksen kampanjaan, jonka yksi osa-alue on vastuuttoman alkoholikulttuurin vähentäminen. Tähän liittyen Sinebrychoff tarjoaa aina myös alkoholittomia vaihtoehtoja panimojuomissaan. Valikoimassa on jo kuusi eri vaihtoehtoa, kolme Crisp-olutta (Alkoholiton Lager, Alkoholiton Tumma Lager ja Alkoholiton Vehnä 0,5 %), Karhu 0,0 %, K1664 Blanc 0,5 % ja Brooklyn Special Effects 0,4 %.

 

Tuotetiedot

Birrificio Angelo Poretti 4 Luppoli

Olut
Oluttyyppi: Lager
Alkoholi: 5,5 til-%
Ainesosat: vesi, ohramallas, humala, hiiva
Ravintosisältö: 100 ml sisältää 187 kJ/45 kcal

 

Birrificio Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa

Olut
Oluttyyppi: Bock-lager
Alkoholi: 7,0 til-%
Ainesosat: vesi, ohramallas, humala, hiiva
Ravintosisältö: 100 ml sisältää 231 kJ/56 kca