Skip to content

Blogi > Gastronomie 2/2021 - Tarjolla työtä

Gastronomie 2/2021 - Tarjolla työtä

Lue Gastronomie 2/2021 tästä 

Tässä numerossa kiillotamme lasit ja otamme katseen tulevaan. Miltä näyttää ravintoloiden tulevaisuus alan asiantuntijoiden mielestä?

Suuria kehitysaskeleita on juuri valmistuneen trendiraporttimme mukaan odotettavissa, mutta samaan aikaan HoReCa-alan avoimien työpaikkojen työpaikkailmoitusten lista pitenee ja hakijajono lyhenee.

Mihin ravintoloitsijan tulee nyt erityisesti panostaa, jotta ravintolat saavat ammattilaiset takaisin töihin ja toiminnan jatkuvuuden turvattua?

Helsinki-Ravintoloiden toimitusjohtaja Anders Löfman haluaa edistää alalla uudenlaista ajattelumallia ja kertoo käsityksensä meille pääartikkelissamme. Onko alan resurssiongelman lähtökohtana sittenkään korona vai jokin aivan muu? Myös Vuoden Kokki 1995 Pekka Terävä jakaa meille ajatuksiaan alan työvoimapulasta.

Näiden ajatusten siivittämänä pääsemme myös matkalle erilaisiin ravintoloihin ympäri Suomen. Turkulaisessa Hügge-ravintolassa vannotaan kasvisruuan nimeen ja Kuopiossa Ravintola Kummisetä on vuosien kuluessa saanut todellisen klassikon leiman.

Helsingin kantakaupungissa uudenlaista konseptia esittelee VALO Hotel & Work, joka tarjoaa asiakkailleen hetkessä työhuoneeksi muuttuvia hotellihuoneita.

Riistalihan alkulähteille meidät johdattavat metsästykseen vihkiytynyt valokuvaajamme Mikko Mäntyniemi sekä ruokastylisti ja -toimittaja Kati Pohja. Kuulemme myös Vuoden Kokki 2000 Peppi Aralehdon kuulumiset.

Sokerina pohjalla on tatuointi, jossa asiakasajattelu on viety ihan uudelle tasolle. Maltatko olla kurkkaamatta heti viimeiselle aukeamalle?

 

Gastronomie-lehden aiemmat numerot löydät täältä. Voit tilata Gastronomien uutiskirjeenä täällä.