Skip to content

Kertakäyttökäsineiden saatavuuden haasteet

Covid-19 tilanne pahenee Suomessa sekä maailmalla taudin toisen aallon myötä vaikuttaen merkittävästi terveydenhuollon suojaustuotteiden toimitusketjuun. Isoimmat haasteet tällä hetkellä Wihuri Metro-Tukussa kohdistuvat kertakäyttöisten suojakäsineiden saatavuuteen.

Kertakäyttöisissä nitriilikäsineissä vallitsee maailmanlaajuisesti kaikkein jyrkin epätasapaino kysynnän ja tarjonnan välillä. Kysynnän on arvoitu olevan huomattavasti käsineiden valmistuskapasiteettia suurempi. Valmistuskapasiteetti lisääntyy hitaasti, koska uusien tuotantolaitosten rakentaminen kestää noin 1,5 vuotta. Tästä syystä käsineiden niukka saatavuus tulee jatkumaan vielä pitkään. Lisäksi Covid-19 viruksen leviäminen tuotantolaitoksilla Aasiassa aiheuttaa tällä hetkellä tehtaiden väliaikaisia alasajoja, joka osaltaan lisää akuuttia globaalia haastetta.

Koronaepidemia vaikuttaa kertakäyttökäsineiden hintojen nousuun

Kertakäyttökäsineiden hinnat ovat lähteneet tätä myöten rajuun nousuun koronaepidemian vuoksi. Hinnan nousu on jatkunut voimakkaana koko syksyn ja jatkuu edelleen näillä näkymin ainakin ensi kevääseen asti. Tällä hetkellä ei ole vielä näköpiirissä, että hinnan nousutrendi tasaantuisi. Valmistajat ovat kuukausittain nostaneet hintoja – osin raaka-aine- ja tuotantokustannusten nousun vuoksi ja osin kysynnän ja tarjonnan epätasapainon takia.

Metro-tukku pyrkii tässä tilanteessa tekemään kaikkensa, jotta tilanteeseen saataisiin parannusta ja kysyntään pystyttäisiin vastaamaan. Saatavuutta pyritään parantamaan nykyisten sopimustoimittajien kanssa, hankkimaan eriä laatukriteerit täyttäviltä pienemmiltä toimijoilta sekä rakentamaan suorahankintaa Aasiaan.

Haluamme muistuttaa, että ruuan valmistuksessa usein riittää hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. Mikäli vain vinyylikäsineitä on saatavilla, voi niitä hyvin käyttää ruuan valmistuksessa ja esillepanossa. Ainoastaan rasvaisen ruuan käsittelyyn ne eivät sovellu.

Katso joka arkipäivä päivittyvä tarjontamme suojakäsineiden ja desinfiointisuihkeiden valikoimasta täältä.

Ystävällisin Terveisin
Wihuri Metro-Tukku / hankinta